geld

Beurs: Beleggen als een Pro dat doe je zo

De echte professional heeft bij beleggen de nodig tools, zo heb je goede software nodig en belangrijk toegang tot realtime data en betrouwbare archieven. Jammer genoeg is een abonnement op het esoterische platform van de Bloomberg Terminal voor de meesten onbetaalbaar en maar goed ook, want alles uit 1 bron halen is niet verstandig. Gelukkig zijn er voor de kleine belegger genoeg alternatieven, sommigen zelfs gratis, we bespreken hier een paar mogelijkheden.

Mogelijk ken je wel een paar nederlandse websites zoals IEX, VEB.net of kijk je regelmatig bij de financiele telegraaf. Bij je bank krijg je ook toegang tot nieuws en koersen. In de meeste gevallen is dat gratis of kan uitgebreid worden via extra bundels op realtime inzage van bijvoorbeeld de orderboekjes van de bied en laat prijzen, eigenlijk net als bij een telecom provider abonneer je dan maandelijks op een stukje data. Wil je echter daghandelen dan heb je nauwkeurige grafieken nodig en is betrouwbare software onontbeerlijk.

Heb je nog geen broker of wil je goedkoper beleggen?

Bij degiro open je een beleggersrekening binnen een paar minuten en koop je al opties vanaf
85 cent en beleg je in de Nederlandse en VS aandelen vanaf 50 cent.
Schrijf je nu in bij DEGIRO en ontvang 20 euro.
---
ad19
--

Grafieken
Met de software van prorealtime kun je gratis dag week en maand grafieken maken en is daarmee bij uitstek geschikt voor de buy en hold belegger.

Ben je meer actief in de valuta, dan zijn er voor forex beleggers legio mogelijkheden om gratis realtime de koersgrafieken te volgen of te maken. Netdania biedt bijvoorbeeld een gratis Netstation en op hun website zijn meerdere tools te vinden, voor een goede werking heb je wel java nodig. Wil je dat niet, fan kun je via investing.com zonder extra plugins gratis of tegen een kleine betaling reclamevrij ook een hoop koersen volgen.

Een goede nieuws feed mag ook niet ontbreken, Veel amateur beleggers maken gebruik van twitter en er zijn ook veel beurs specifieke twitter sites zoals stocktwits. Wil je goedkoop toegang tot data en achtergrond informatie dan zijn de dagelijkse briefings een handige manier om kort de dag door te lopen ze bieden zowel een pre als aftermarket nieuws samenvatting.

Fundamentals,
zijn natuurlijk belangrijk bij beleggen, doe daarom voordat je gaat handelen eerst een rondje langs GuruFocus, FinViz en CapitalCube om te screenen of je wel of niet moet instappen. Elk van deze sites geven je gratis waardevolle inzichten over de meeste beursproduken. Wil je dieper toegang dan kun je voor een paar tienjes per maand abonneren en dat is zeker de moeite waard.

Chat & Webinars
Daarnaast is het volgen van een beurschat aan te bevelen als je daghandelt, of zet beurscommentaar aan op de achtergrond van bijvoorbeeld de INGsprinters club. ook daar krijg toegang tot praktische tools zoals de dagelijkse beursnieuws en kun je mee chatten met experts op de beursvloer en andere beleggers. Ook Als je geen rekeninghouder bent kun je bij Lynx veel leren van specialisten via Webinars, zij zijn niets voor niets uitgeroepen voor de beste broker van nederland.