keuken

Friet met een Hot Air Fryer

je hebt ze vast wel eens gezien bij de familie of je vrienden, de Hot Air Fryer, of op z’n Nederlands een hete lucht friteuse waarbij je geen extra olie nodig hebt om je diepvries frieten en bitter garnituur klaar te bakken. Das niet alleen gezond, maar je hebt geen vieze luchtjes en vette pannen meer in het huis, het schoonmaken is zo gebeurd, de onderdelen zijn met een sopje of vaatwasbeurt zo gereinigd.

Friteuse is eigenlijk niet de juiste omschrijving, in feite zijn Hot Air Fryers mini hete lucht ovens. Ze doen allemaal hun werk goed, het grote verschil zit meestal in het design en techniek, de meest simpele modellen hebben 2 knoppen 1 voor de temperatuur en de andere om de tijd mee in te stellen, duurdere modellen hebben ook timers andere functies. Zo heeft Philips hete lucht friteuses met een touch bediening, geen lastige draaiknoppen meer en met 1 veeg is schoonmaken zo gedaan.

Allemaal zijn ze wel geschikt om mee te bakken en niet alleen friet, maar je maakt er ook een hoop lekkere gezonde en misschien ook ietwat ongezonde snacks mee, als je zelf kaas, boter of olie toevoegt, bijvoorbeeld voor een cake of kaas krokket, maar pas op, je raakt al snel verslaafd aan de Air Fryer om er meer mee te doen, zoals deze mega tosti en je kan ook een zacht of hardgekookt eitje mee bereiden.

 

frieten en kroketten zonder de stank!

 

 

Frituren, Grillen of bakken het kan allemaal met een airfryer, het is snel en veilig, de meeste recepten kun je direct bereiden en sommige vragen een een paar minuten opwarmtijd je stelt de timmer in en het apparaat schakelt zichzelf daarna uit. De baktijden variëren, knapperige patat heb je al na 8 minuten en voor een groot gezin duurt het wat langer naar mate je het mandje voller maakt. Tussentijds kun je de lader open schuiven en schudden zoals je gewend ben bij een gewone friteuse, sommige modellen doen dit automatisch voor je. zo hebben o.a Tefal en Jet Fryer een handige draai element (wat niet altijd even praktisch is) en kijkvenster (juist wel erg handig) en speciaal inzetmandjes voor hapjes.