Skip to content

muse headband

lukt het je niet om te ontspannen of wil je gewoon met een leuke gadget hightech relaxen, dan is de Muse HeadBand van Interaxon een echte aanrader, want dan ben je weer helemaal zen.

Het wearable ding ziet uit als een koptelefoon en er zit ook een app bij waarmee je interactief naar rustgevende geluiden kan luisteren, maar daarmee houd de vergelijking wel op. De Muse headband zet je niet op je oren, maar plaats je omgekeerd op je voorhoofd met de headband naar voren dus, want daarin zitten de sensoren die je hersengolven meten waarop een meditatie programma word toegepast die je helpt om te ontspannen, zeg maar je persoonlijke digitale trainer.

Je krijgt via een app en geluid inzage over hoe goed (of slecht) je op dat moment aan het mediteren bent. Je hoort bijvoorbeeld een rustig kabbelende zee, maar als jij onrustiger wordt dan worden de geluiden ook wilder en begint het te stormen als je gespannen bent en als je weer beter focust op jouw meditatie dan zal de zee weer rustig gaan klinken, totale mind control dus.

Goedkoop is de Muse nog niet, hij is te koop bij ChooseMuse maar als je bedenkt dat je hiermee op ieder moment professionele digitale meditatie tot je beschikking hebt die je altijd helpt om te ontzorgen dan is dat ook weer erg waardevol.