tech

Pioneer SE-MJ502-K Fully Enclosed Dynamic Headphone

Pioneer & Onkyo Europe GmbH is een geliefd Hi-Fi merk voor zowel thuis als in de DJ wereld en heeft dus zijn naam hoog te houden als het gaat om geluidskwaliteit, en dat zit met deze hoofdtelefoon wel goed. Het is een Allround en vooral betaalbare koptelefoon geschikt voor allerlei soorten multimedia toepassingen zoals gaming op je computer of voor het beluisten van muziek op je hifi en je mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet.

Hoewel De MJ502 niet beschikt over moderne technieken zoals een ingebouwde microfoon voor bellen of actieve noise cancellation, worden geluiden van buitenaf redelijk goed afgesloten. De oorschelpen van MJ502 hebben een namelijk een goed afgesloten klankkast waardoor omgevingsgeluiden minder snel binnen kunnen dringen en er bij normaal gebruik er ook niets naar buiten toe lekt. De oorkussens van deze on-ear model rusten comfortabel op je oren dankzij de zacht (nep)leren paddings, niet iedereen vindt dit even prettig, maar in de praktijk went het op je oren dragen erg snel en na mate van gebruik zal het flexibel worden waardoor het minder stijf klemt.

Met het geluidskwaliteit zit het wel snor. Niet uitblinkend, maar wel een mooi rijk en rustige soundstage ofwel klankbereik en dus geen agressieve bassen.---

ad19
--

mj502-k_ew_main_high

Aanvankelijk kan het gehele geluid (vooral bij spraak) ietwat nasaal overkomen, maar dit is een bekend nadeel van gesloten hoofdtelefoons. Bij muziek komt de volledig gesloten hoofdtelefoon met zijn grote 40 mm driver units beter tot zijn recht. De MJ502 geeft een zuiver en kwaliteitsvol geluid, wat neer komt op een neutraal en helder midden met een mooi hoog bereik en voldoende warme klanken en een plezierige bas tonen.

Lichtgewicht Opvouwbaar ontwerp voor langdurig draagcomfort, met soepele kabel, de oorschelpen hebben aan beide kanten een eigen kabel en de stekker heeft een handige haakse 3,5mm audio aansluiting zodat het ook gebruikt kan worden op je smartphone of tablet. Er zit standaard geen padding op de hoofdband, je kan echter bij elke bouwmarkt een rolletje zelfklevende Foam Tape kopen, dat verhoogd het draaggemak voor mensen met kort geknipte kapsels aanzienlijk.

conclusie

Het is een goedkope instapper, ideaal voor gaming of voor op vakantie of in de trein, stabiel geluid en handig compacte opties voor onderweg, geschikt voor alledaags gebruik en dan met name uitstekend geschikt voor het beluisteren van muziek, voor spraak zoals, TV kijken kan het geluid ietwat tegenvallen, in dat geval is bijvoorbeeld een SENNHEISER HD 202 II over de oren met grotere klankkast een betere keuze.