Skip to content

Switch Nintendo, oude console tijden herleven?

Wie denkt dat game consoles tot het verleden horen nu we allemaal 24/7 een zakcomputer tot onze beschikking hebben, zal verrast zijn geweest toen Nintendo aankondigde opnieuw hardware te willen uit te brengen. Wat is het voordeel ten op zichte van je mobiel of tablet zal je denken?

Nintendo als gameconsole was een grote hit, maar zoals dat toen was, waren dat altijd zware boxen die je dicht bij de TV moest hebben, toen kwam de Wii U een handheld spelcomputer en dat bracht enige nieuwe succes met zich mee, maar waarom zou je tegenwoordig een aparte spelcomputer kopen, zeker wanneer je mobiel of tablet hetzelfde kan doen. Daarom komt Nintendo nu met de Switch een crossover tussen een tablet en gameconsole. Het idee is niet nieuw LG en Google zijn ook bezig met crossover hardware en er bestaan al enige tijd aftermarket game controller voor je mobiel. Dus wat maakt de Switch zo bijzonder.

Misschien wil je het beste wat Nintendo te bieden heeft en wil je overige hardware gebruiken voor andere taken, niet iedereen vind het prettig om zijn of haar mobiel met al je private stuff te delen met vrienden bijvoorbeeld, een losse gameconsole daarentegen is vaak een heel ander verhaal. Dat je er gelijk een handige Dat docking station bij hebt is natuurlijk ook mooi meegenomen. Zo kun je snel wisselen en heb je altijd een volgeladen handheld toestel bij de hand. Het ontwerp is een grote stap omhoog. De bouw kwaliteit is oerdegelijk. hoewel het design nog wat te wensen overlaat is het ronduit functioneel, alles voelt goed in de hand, alsof er over gebruikersgemak is nagedacht bij d japanners, want als gamer ben je met het spel bezig nietwaar? en niet hoe mooi je fragiele mobiel eruit ziet, kan de switch tegen een stootje.

De Nintendo Switch heeft aardige specs en is onder andere voorzien van usb-c, wifi ac, en beschikt over bluetooth 4.1. De dock heeft drie aansluitingen waarvan er eentje met usb 3 overweg kan. De CPU en GPU daarintegen zijn iets minder indrukwekkend. hoewel er een tegra X1 inzit mist het 4K ondersteuning en dat maakt de aanschafprijs meteen duur, want hoewel 4K gamen via een console nog ver in de toekomst ligt, koop je voor 100 euro minder nu al een NVIDIA SHIELD K1 gaming tablet, die wel 4k ready is.

Je koopt een switch dus niet als je een Hidef video gaming geek bent. Je kiest bewust voor deze Nintendo console om de Switch Games. Als je de nieuwe Legend of Zelda Breath of the Wild en Red Dead Redemption of Mafia wilt spelen, alleen thuis of de met vrienden onderweg via gedeelde joy-con's dan is dit zeker console voor jou.