Skip to content

Je eigen goedkope USB RAID

een Raid settup is doorgaans een dure aangelegenheid, niet alleen de aanschaf kosten van hardware, ook stroomverbruik kan er behoorlijk inhakken. Dat kan anders, zo moet ook The iBookGuy gedacht hebben en in het volgende filmpje laat hij je zien hoe je goedkoop een eigen usb raid kan bouwen.

GSMWEB.NL heeft voor bestaande als nieuwe klanten weer Sim Only & abonnementen met de nieuwste toestellen van Apple iPhone, Samsung, Sony, Huawei, CAT, Motorola, OnePlus, Google, Oppo, Xiaomi en Nokia op voorraad.Kijk vandaag nog voor aantrekkelijke kortingen.

Met een raid configuratie koppel je in feite meerdere harde schrijven samenvoegen zodat het lijkt op 1 grote harde schrijf, er zijn verschillende setups mogelijk met elk zo hun voor en nadelen. voornamelijk verhoog je daardoor de lees en schrijf snelheden, want in een raid up en download je de data gelijkmatig over alle schijven.

Lees ook  Lenovo S21e Laptop

Op zoek naar een betaalbare Serverruimte, Webhosting of je eigen Domeinnaam Registratie? . Bij Neostrada kan je het zelf hosten met support en uitgebreide Cpanel en andere software tools.

De USB voordelen
USB stickjes zijn klein, stil en relatief goedkoop in aanschaf en stroomverbruik, zeker als je gebruik maakt van sticks die je al hebt liggen maar nooit gebruikt, dan is dit een mooie manier om wat extra opslag te verkrijgen.

Je hebt een USB hub nodig, als er geen hebt kun je die bestellen via DX.com of via ebay, ik zou voor een powerd versie gaan, zodat elke drive voldoende spanning ontvangt.