Skip to content

Lenovo S21e Laptop

Waar koop je voor minder dan 200 euro een laptop met een gewicht van een 1,25 KG ultrabook ? Ja techneuten, we hebben het vaak over die beloofde 100 dollar tablet en pc’s, maar tot op heden bleef een Laptop en zeker de ultraboek een duur ding. Helemaal als je graag in stijl door het leven wilt, dan moet het ding lekker compact en dun zijn, dan betaal je bij Apple de hoofdprijs, maar waarom zou je zoveel geld uitgegeven als je het enkel nodig hebt voor simpele opdrachten zoals tekstverwerking, je bankzaken regelen of het web op.

GSMWEB.NL heeft voor bestaande als nieuwe klanten weer Sim Only & abonnementen met de nieuwste toestellen van Apple iPhone, Samsung, Sony, Huawei, CAT, Motorola, OnePlus, Google, Oppo, Xiaomi en Nokia op voorraad.Kijk vandaag nog voor aantrekkelijke kortingen.

Lenovo heeft met de S-serie een mooie oplossing voor je gemaakt. Het probleem met Windows PC was altijd dat ze drivers nodig hadden of dat mensen ze vergeten bij te werken naar de nieuwste beveiligingsupdates. Met de komst van Windows 10 maakt Microsoft een einde aan de ellende. Als consument krijg je belangrijke updates voortaan automatisch geïnstalleerd. Feitelijk heb je dus geen onderhoud meer nodig, natuurlijk kan de echte tweaker alle niet essentiële updates wel handmatig binnen laten halen. Maar de windows laptop is dus weer absoluut veilig voor de digibeet. Ook heeft Microsoft beloofd de ingebouwde malware en antivirus tools te verbeteren, de Firewall was altijd al zeer solide, maar met steeds meer apparatuur in huis is een gedegen veiligheid

Op zoek naar een betaalbare Serverruimte, Webhosting of je eigen Domeinnaam Registratie? . Bij Neostrada kan je het zelf hosten met support en uitgebreide Cpanel en andere software tools.

Terug naar de Lenovo S21e die komt geleverd met een USB3 poort en dat is opvallend voor een goedkope laptop, dit type aansluiting is tot 10 keer sneller dan eerdere USB-technologieën en terugwaarts compatibel met de oudere USB pluggen, dus je kan je bestaande USB apparatuur er gemakkelijk op aan sluiten. Er zit ook WiFi op dus als je een draadloze printer hebt gebruik je die mogelijkheid natuurlijk.Met het geluid zit het wel snor, de HD geluidskaart verwerkt zelfs Dolby® tot en met Home Theater® v4 multimedia. Er zitten twee kleine luidsprekers in met vermogen 1.5 Watts en de bekende audio aansluitingen voor een koptelefoon of headset. Ook een webcam hoef je niet apart te kopen, das vooral handig voor skypen onderweg. Het scherm is mat en voorzien van een speciale antiglans middel waardoor het ook bij daglicht leesbaar is. Erg fijn is het ook dat er ook een gewone volledige lenovo touchpad op zit.

Het Start Menu komt terug en is sterk verbeterd!.

Tech-Preview_Start-menu1

minpuntjes zijn er ook natuurlijk, zo heb je wel bluetooth 4 maar geen wifi AC alleen alles tot N klasse, er zit vlotte maar wel uit het najaar van 2014 Dual-Core Intel Celeron processor in en die is geklokt op 2,16GHz met een gedeelde Intel HD Graphics videokaart, 1M Cache, wel is de laptop voor de waaghalzen tot 2.58 GHz overklokbaar en de standaard 2GB ram uitbreidbaar tot 8GB, ander nadeel kan de lage (1366×768) schermresolutie zijn, wat wellicht niet je directe voorkeur of smaak zijn, maar zeker voor oudere mensen is dit formaat prima en erg prettig om te lezen dankzij grotere letters. Heb je meer schermruimte nodig kan koppel je het supermodern via Intel WiFi Direct of bekabel met HDMI aan je losse scherm. Daartegenin is, het beeld diagonaal is met een 11.6 inch wel gelijk aan de macbook air.

Lees ook  Nokia, its alive

Waar het echt om gaat is dat alles bij normaal gebruik gewoon lekker werkt, natuurlijk kun je er op gamen, maar verwacht geen monster machine, Microsoft zal onder Windows 10 alle Apps en software wat niet door de hardware ondersteund wordt automatisch verwijderen en het zal dus ook niet zichtbaar zijn in de App store, zo weet altijd dat jouw versie werk en Windows 10 zal zeker nog 10 jaar lang support geven, dat mogelijk langer dan de het tijdsbestek waarvoor je het apparaat zal gebruiken, maar ook tweedehands behoud het laptopje dus zijn waarde wel.

Met een vanaf prijs van 199 euro is het dus duidelijk een koopje, want een snelle kijk op de Intel site leert ons dat de N2840 chip alleen al 100 euro kost. En dan krijg je er ook nog een SSD erbij met 32GB opslag capaciteit, wat onder Windows 8.1 voor een groot deel verbruikt wordt door het besturingssysteem en de back-up, de digitale voetprint van het nieuwe besturingssysteem zal sterk verbeterd worden met de komst van vrije schijfruimte. Een gemakkelijk ezelsbruggetje is dat Windows 10 ongeveer 10 GB schijfruimte in beslag zal nemen en vanuit Windows 8 is het al mogelijk om met slechts 8GB vrije ruimte te verhuizen naar versie 10.

Mat Scherm met antiglanslaag en tot 5 uur gebruikers gemak.

Alternatieven
Wie goed rond kijkt en de koopjes in de gaten houdt heeft ook een mooie hybride tablet PC, bijvoorbeeld met een intel Z3735G, quadcore en met 2MB dubbel zoveel cache. wie een groter scherm wil kan bijvoorbeeld een AMD machine van Lenovo, de Notebook Essential B40-30 kopen met tevens een stuk grotere 500GB, maar oudere energie onvriendelijke spinnende type harde schrijf. Kortom aan de onderkant van de markt gebeuren momenteel interessante dingen. Wat voor problemen kun je verwachten, niet veel eigenlijk, het draait allemaal goed, verwacht geen hoogvliegers, maar zelfs als je van een oude Windows 7 machine komt en op zoek bent naar iets lekkers klein voor weinig geld dan heb je een nu in de zomermaanden mooie aanbiedingen.