Skip to content

Nokia, its alive

Als je dacht dat Nokia volledig was overgenomen door Microsoft dan zal je mogelijk raar opkijken als er straks weer Nokia telefoons te koop zijn, er wordt namelijk nieuw leven in gepompt.

GSMWEB.NL heeft voor bestaande als nieuwe klanten weer Sim Only & abonnementen met de nieuwste toestellen van Apple iPhone, Samsung, Sony, Huawei, CAT, Motorola, OnePlus, Google, Oppo, Xiaomi en Nokia op voorraad.Kijk vandaag nog voor aantrekkelijke kortingen.

Na de verkoop van de telefoon divisie, leek Nokia haar stille aftreden van de wereldmarkt te willen nemen na een debacle met windows phone toestellen wist het bedrijf niet de overgang van GSM naar smartphones te maken en kwam in zwaar weer te zitten. Maar na jarenlang marktleider in mobiele telefoons te zijn geweest vond men bij nokia dat het merknaam tenminste niet verloren mocht gaan, dus zo slim als de finnen zijn, besloten ze hun naam ook nog eens te verkopen aan HMD Global, die gaat in 2017 weer de smartphone markt op onder de bekende Nokia naam.

Op zoek naar een betaalbare Serverruimte, Webhosting of je eigen Domeinnaam Registratie? . Bij Neostrada kan je het zelf hosten met support en uitgebreide Cpanel en andere software tools.

Het is zeker niet de eerste keer dat Nokia haar naam leent aan een bedrijf, In 2014 verscheen er al een “nokia” tablet, de N1. Deze had grote gelijkenissen met de iPad maar liep op een eigen Android versie. Nokia was toen ook niet betrokken bij de ontwikkeling van het product. Het ging het om een ander bedrijf dat betaalde om de merknaam te gebruiken en een groot succes werd het niet, althans niet voor de tabletmaker, maar bij nokia viel het dus goed uit en doen ze het opnieuw.

Dit maal mag het Scandinavisch bedrijf HDM gebruik maken van het wereldwijde merkenrecht van Nokia, daarmee krijgen ze toestemming om globaal Nokia toestellen aan te bieden. Hiervoor hebben ze van Microsoft weer de Nokia Asha tak terug gekocht waar ook android toestellen en het opmerkelijke windows android hybride project Nokia X bij zit. Ook neemt HDM de nokia/phones website over en zal support ook door hun worden onderhouden, zo blijkt uit het bloomberg persbericht.Overigens moet je “Scandinavisch” bedrijf wel met een korrel zout nemen, want het is feitelijk een joint venture tussen HMD en Foxconn, deze laatste zal uiteindelijk de fabrikant zijn. Foxconn is het publiek gehate geheime succesfactor achter veel bedrijven waaronder Apple en kocht onlangs nog grote delen van het Japanse bedrijf Sharp op. Daarmee zal er mogelijk niet veel veranderen in smartphone land, maar we zijn benieuwd naar de ontwikkelingen.

Lees ook  Gratis webhosting binnen een minuut je eigen site onlineĀ 

Wie telefoons verkoopt heeft moeilijk zo ontdekte ook Microsoft, de consument is grimmig zo lag vorig jaar bijvoorbeeld de focus meer op wearables, en hoewel toestellen nog steeds groter te lijken worden, zie je langzaam aan een toppunt bereiken en gaat meer om wat het ecosysteem te bieden heeft. HDM kiest voor android, een verstandige keuze.

De verwachting is dat Windows Mobile een stille afgang zal maken en dat mobiele processoren in te nabije toekomst krachtiger zullen worden dan de traditionele computerchips en ook laptops zullen worden vervangen door 2 in 1 tablets. We willen alles in onze zak hebben op handformaat of bij ons dragen, de display zal een VR scherm worden en de muis en toestenbord heb je dan ook niet meer nodig. kortom het worden nog zware tijden voor hardware fabrikanten, tenzij je vroegtijdig in speelt op de veranderde markt, nokia kon dat niet en tijd zal leren of het nieuwe nokia HMD dit wel kan.