Skip to content

TIP, je oude tek veilig verkopen

Leuk zo’n nieuwe computer of smartphone snel de gegevens overzetten en verder werken, maar je wilt je oude hardware verkopen?. dan hebben we hier een paar handige tips voor je, in dit artikel bespreken we hoe je veilig afstand doet van oude hardware.

GSMWEB.NL heeft voor bestaande als nieuwe klanten weer Sim Only & abonnementen met de nieuwste toestellen van Apple iPhone, Samsung, Sony, Huawei, CAT, Motorola, OnePlus, Google, Oppo, Xiaomi en Nokia op voorraad.Kijk vandaag nog voor aantrekkelijke kortingen.

wissen
je wilt de nieuwe gebruiker natuurlijk een zo’n goed mogelijke ervaring geven en voorkomen dat er klachten komen over zaken die niet werken, verzamel eerst alle belangrijke data en achterhaal met produkey licentie keys als je een windows machine hebt zonder oem sticker en reset dan het besturingssysteem naar de fabrieksinstellingen of installeer het OS opnieuw met een verse ISO of maak gebruik van een OEM herstel partitie.

Op zoek naar een betaalbare Serverruimte, Webhosting of je eigen Domeinnaam Registratie? . Bij Neostrada kan je het zelf hosten met support en uitgebreide Cpanel en andere software tools.

Ook bij apple kun je soms een nieuwe versie downloaden ook en iOS en android hebben elk ook mogelijkheden om de fabrieksinstellingen terug te zetten en gebruikersdata te verwijderen.

TIP: kijk voor een windows Window Check-in of Applestore bij jouw in de buurt.opslag
Ook als je encryptie gebruikt doe je er verstandig aan een paar zaken in acht te nemen, helemaal als je hardware overdraagt aan iemand die je niet kent. Eenmaal gekraakt bevat een opslagmedium zelfs na het wissen een schat aan informatie, en wie dit niet gelooft, download maar eens recuva en je zult verbaasd zijn hoelang verwijderde data kan blijven rondhangen. Vaak hoeft de nieuwe eigenaar niet eens de encryptie te breken, want oude data is vaak nog versleuteld te herstellen, gelukkig bieden tooltjes zoals recuva ook een veilige manier om alles permanent te verwijderen.

Lees ook  Veel Fleuri Voordeel

software
Je zou het niet denken, maar met het wissen van cookies en je browser geschiedenis ben je nog niet klaar, ga bijvoorbeeld ook door je google, facebook, twitter, enz instellingen heen en kijk naar settings die bijvoorbeeld oude sessies hebben onthouden, vaak onder het hoekje privacy of account zijn er mogelijk nog toestemmingen voor oude sessies en goedgekeurde computers die ingetrokken kunnen worden, kijk dan ook meteen naar gekoppelde apps van derden.

Oplichting
ben je van plan je oude hardware te verkopen via internet, voorkom dan misbruik en fraude. maak voor verzending gebruik van de beveiligingsopties van het toestel, zoals het op afstand kunnen traceren en locken of zet een wachtwoord functie aan, zodat alleen de nieuwe eigenaar het apparaat kan gebruiken en geef deze pas door zodra het pakje veilig is ontvangen. dan heb je altijd de juiste ontvangstbevestiging, want niet alle bezorgdiensten melden standaard bezorg informatie en soms kan het zelfs bij een aangetekend pakket fout bezorgd worden.