Skip to content

YXY-technologie voor jan met de PET

onze planeet bezit veel fossiele materialen, maar de laatste decennia zijn we tot het besef gekomen dat deze oeroude voorraden opraken als we doorgaan op dit niveau. We hebben dus alternatieve grondstoffen nodig om de economie draaiende te houden, gelukkig zijn er nieuwe plantaardige ontwikkelingen die klaar zijn voor produktie.

GSMWEB.NL heeft voor bestaande als nieuwe klanten weer Sim Only & abonnementen met de nieuwste toestellen van Apple iPhone, Samsung, Sony, Huawei, CAT, Motorola, OnePlus, Google, Oppo, Xiaomi en Nokia op voorraad.Kijk vandaag nog voor aantrekkelijke kortingen.

Je zal het niet denken, maar veel spullen om ons heen bestaan hoofdzakelijk uit petroleum. Uit ruwe olie om wel te verstaan. Daaruit worden niet alleen brandstoffen gehaald, maar uit de organische smurrie kan men na raffinage ook een hoop andere stoffen halen zoals plastics en zelfs medicijnen. Jammer genoeg, verbruiken we zoveel petroleum dat de vraag het aanbod overstijgt. Hoewel niemand exact kan vertellen hoeveel natuurlijke reserves we wereldwijd nog hebben, zijn de deskundigen het er wel over eens dat dit aan het afnemen is.

Op zoek naar een betaalbare Serverruimte, Webhosting of je eigen Domeinnaam Registratie? . Bij Neostrada kan je het zelf hosten met support en uitgebreide Cpanel en andere software tools.

Het verbruik van aardolie is vooral vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw enorm toegenomen door de wereldwijde groei.Als we op dit tempo doorgaan met het oppompen zal de wereld economie in grote problemen komen.

Bovendien is het besef gegroeid dat de excessieve consumptie van fossiele grondstoffen leiden tot grootschalige milieuverontreinigingen en het zorgt voor negatieve klimaatveranderingen.Het goede nieuwes is dat er alternatieven zijn die geen aanslag plegen op moeder natuur en dze nieuwe grondstoffen economisch ook veel meer potentie bieden dan dure olie. Een relatief nieuwe katalytische technologie YXY ontwikkelt PEF. Het verschil is dat deze Polyethylene Furanoate uit plantaardige materialen ontstaat. Dat is dus goed nieuws. Veel spullen om ons heen bestaan nu nog uit plastic van PET. Denk maar aan de PET-flessen van veel frisdranken.

Lees ook  Salora ProSport PSC1335HD actioncam

PEF is een volledig nieuwe kunststof gemaakt van plantaardige suikers. Het is daarmee volledig recyclebaar en biedt een kosteneffectieve oplossing en is daarmee hard op weg om de volgende generatie verpakkingsmateriaal worden.

Het eindprodukt heeft bijvoorbeeld betere eigenschappen dan de huidige PET flessen. De zuurstof, koolstofdioxide en waterbarrière zijn namelijk significant hoger, wat bijdraagt aan langere houdbaarheid van producten en verlaging van productiekosten.

Avantium is het technologiebedrijf achter deze uitvinding en pionier op het gebied van duurzame chemie. Samen met partners over de hele wereld ontwikkelt Avantium momenteel efficiënte processen en duurzame producten op basis van biobased-materialen.

Avantium heeft aangekondigd een beursnotering te willen aan Euronext, voor 11 euro per aandeel kun je mee investeren. het bedrijf gaat op z’n vroegst geld verdienen als een nog te bouwen demonstratiefabriek vanaf 2021 gaat draaien

De kassa kan pas echt gaan rinkelen zodra Avantium er daarna in slaagt licenties te verkopen voor het gebruik van de technologie. Afnemers zoals cocacola kunnen dan in eigen beheer fabrieken bouwen met een tien keer zo grote capaciteit. Dan kan het snel gaan met de winstgevendheid.