Skip to content

verzekeren: blijf je bij jouw zorgverzekering of niet?

De wind waait hard en het is koud Buiten, kortom het jaar is dus alweer bijna voorbij. Dat betekend 1 ding, ga jij het komend jaar overstappen van zorgverzekering? Als je aan het twijfelen bentdan zijn dit de punten die je moet weten

In dit artikel bespreken we de veranderingen in de zorg en wat dat betekend voor jouw polis, ook vind je hier link naar de zorg vergelijker.

wees slim en doe dus de check vandaag nog. je kan tot het nieuwe jaar opzeggen, daarna heb je nog tot februari om over te stappen, maar doe dat voor die tijd !!!.

VERGELIJK HIER JE ZORGVERZEKERING

Cadeau’s
Goed, niets is gratis dus die mooie cadeau niet die je kan krijgen. bedenk dus goed dat je uiteindelijk een sigaar uit eigen doos koopt en alles in de prijs zit. Vaak moet je dan ook genoegen nemen met andere dekking dan je zou willen. Laat je niet te veel bang maken, mocht een polis toch niet goed aansluiten dan mag je het cadeau gewoon behouden en kun je meestal gedurende het jaar de polis aanpassen, vaak ben je dan wel nog duurder uit omdat dan alle voordelen wegvallen en de verzekeraar mogelijk een hogere premie wil.

Toeslagen
vergeet niet je toeslagen te regelen, als je er al een hebt hoef je alleen maar te kijken naar de geschatte hoogte van je inkomen, deze wordt namelijk berekend over het vorige inkomensjaar (dus niet wat je volgend jaar gaat verdienen) aan het einde van volgend jaar krijg je pas de definitieve toeslag. Bepaal dus goed of het voor jouw handig is of je jouw of jullie inkomen wat lager of juist hoger moet worden ingeschat. als er nog geen inkomen beschikbaar is, dan kijkt de belastingdienst naar je vorige inkomen, ook daar kun je bezwaar tegen maken en het kan voordelig zijn om te gaan middelen, het is namelijk altijd verstandiger om bij de definitieve berekening iets terug te krijgen, dan over een jaar forst te moeten terug betalen

Premie vergelijken
Ook als je blijft zitten en een aanbod krijgt voor een korting kun je toch meer gaan betalen, dat kan bijvoorbeeld doordat de korting die je eerst kreeg minder is geworden en de premie ook omhoog gaat of de dekking is gewijzigd.

Goed afwegen welke dekking je nodig hebt. Vergelijken loont dus altijd, soms ben je met een iets hogere dekking beter uit, maar kijk goed naar de voorwaarden.